perjantai 16. syyskuuta 2022

Lucia Olavintytär -kirjojeni uusi tuleminen


Kyynärän mittainen tyttö (1. painos 2004 Lasten Keskus)
13-vuotias Lucia on ratsastamassa Hämeen linnan kupeessa, kun hänet kaapataan. Vaikka hän on tiennyt, että hänenkaltaisiaan lyhytkasvuisia etsitään ja ostetaan hoveihin, käänne sekoittaa luutunsoittoa ja laulua harjoittaneen neidon elämän odottamattomasti. Tuosta hetkestä alkaa kuitenkin myös uskomaton seikkailu, joka kuljettaa nuorta punapäätä Itämerelle, Gotlantiin ja aina Pohjois-Englantiin asti ja opettaa hänelle monia tärkeitä asioita. Seikkailullisen nuortensarjan avausosa johdattaa jännittävästi 1500-luvun Eurooppaan ja osoittaa, kuinka tärkeää erilaisuutta on arvostaa. Tarinassa esiintyvät myös kuningatar Elisabet sekä Juhana-herttua. Saga Egmont -kustannus
 
2. osa Pako Tallinnaan (1. painos 2006 Lasten Keskus)
Isänsä taitavaksi soittajaksi opettama Lucia matkustaa Helsinkiin opettamaan muillekin luutunsoittoa. Matka saa kuitenkin ikävän käänteen, kun 13-vuotiaan Margareta-oppilaan isä kuolee kulkutautiin ja tyttö on vähällä joutua väkisin naitetuksi vanhalle kauppiaalle. Niinpä päättäväinen Lucia vie oppilaansa turvaan Tallinnaan, jonne heidän kanssaan matkustaa myös Margaretan serkku Vilppu.Jännittävä nuortensarja jatkuu seikkailulla vuoden 1562 Helsingissä ja Tallinnassa! Yllätyksellisessä, historiallisessa tarinassa esiintyvät myös Juhana-herttua ja Katariina Jagellonica.
 ja 3. osa Lucia ja Luka (BoD 2013)  ks esim
Ollaan Turussa vuonna 1562. Lucia Olavintyttärestä on tulossa Juhana-herttuan hovin luutunsoittaja ja Hannu-veljestä hovipoika, ainakin heidän isänsä mielestä. Asiat eivät mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan: lyhytkasvuinen Lucia jätetään Turun linnan tornihuoneeseen eristyksiin Hannun paistatellessa herttuan suosiossa. Kun Hannu saa vihiä herttuakuntaa uhkaavasta juonesta, hän lyöttäytyy yhteen lyhytkasvuisen musikantti Lukan kanssa ja kehittää suunnitelman, jonka on tarkoitus auttaa myös Lucia-sisar pinteestä. Vihdoinkin nuortenkirja Juhana-herttuan ajan Turusta!Sukella päätösosan jännittävään seikkailuun, joka kruunaa sarjan yllättävyydellään ja upeilla, historiallisilla yksityiskohdillaan.
 Kirjasampo https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175924201914
https://www.sagaegmont.com/sagakids/